Πλατφόρμες Marketplace

Τι σημαίνει Marketplace;
Πλατφόρμες Marketplace

Τι σημαίνει Marketplace;

$

Skroutz

Το Skroutz είναι η μεγαλύτερη πλατφόρμα ηλεκτρονικών αγορών στην Ελλάδα. Ξεκίνησε ως μια μηχανή σύγκρισης τιμών και πλέον σήμερα έχει εξελιχθεί σε ένα ολοκληρωμένο marketplace.
$

BestPrice

Το αντίπαλον δέος του Skroutz. Το BestPrice.gr είναι υπηρεσία αναζήτησης προϊόντων και σύγκρισης τιμών από ηλεκτρονικά καταστήματα που και αυτό εξελίχθηκε σε marketplace.
$

eMag

Η eMag με έδρα την Ρουμανία είναι το μεγαλύτερο marketplace των Βαλκανίων με παρουσία σε Πολωνία, Ουγγαρία, Βουλγαρία, Ρουμανία και σύντομα σε Αλβανία, Ιταλία και Ελλάδα.
Marketplace
Οι ηλεκτρονικές αγορές (e-marketplaces ή marketplace όπως είναι πιο διαδεδομένο) αναφέρονται σε μια αυτοματοποιημένη ηλεκτρονική διαδικασία παραγγελιών η οποία συνδέει άμεσα τους πελάτες με τους προμηθευτές – πωλητές και επιτρέπει στους αγοραστές και πωλητές να ανταλλάσσουν πληροφορίες για τιμές και προσφορές προϊόντων και να συνεργάζονται μεταξύ τους μέσω πληροφοριακών portals και εργαλείων εμπορικής συνεργασίας.

Ένα e-Marketplace με λίγα λόγια λοιπόν είναι μια πλατφόρμα όπου συνευρίσκονται προμηθευτές και αγοραστές και διενεργούνται αγοραπωλησίες ειδών ή υπηρεσιών.

Τα πλεονεκτήματα αυτών των αγορών είναι τεράστια, καθώς αποτελούν σημεία αναφοράς και στο μέλλον θα υπάρχει ολοένα περισσότερη εξειδίκευση, με βάση τις κατηγορίες προϊόντων ή υπηρεσιών.

Τα εμπλεκόμενα μέρη στις ηλεκτρονικές αγορές είναι τρία: οι προμηθευτές, οι αγοραστές και αυτός που έχει δημιουργήσει την πλατφόρμα της ηλεκτρονικής αγοράς. Αποτελούν σημαντικό εργαλείο του η-επιχειρείν παρέχοντας ολοκληρωμένες λύσεις για τη διεκπεραίωση ενδοεπιχειρησιακών διαδικασιών.

Στην iZi Media Group υπερηφανευόμαστε ότι μπορούμε να συνδέσουμε το ηλεκτρονικό σας κατάστημα, την ιστοσελίδα παρουσίασης ή και ακόμα εσάς τους ίδιους, αν δεν έχετε προβολή στο Διαδίκτυο, με μια πληθώρα marketplace δίνοντας σας την δυνατότητα να ανοίξετε νέους ορίζοντες και να μπείτε δυναμικά σε νέες αγορές.

 

Αν ενδιαφέρεστε να πουλήσετε τα αγαθά σας ή τις υπηρεσίες σας σε άλλες χώρες των Βαλκανίων, της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή ακόμα και στο εξωτερικό γενικότερα, τότε απλά διαβάστε παρακάτω αναλυτικά όλα τα marketplace με τα οποία συνεργαζόμαστε. Μην χάνετε χρόνο λοιπόν και μπείτε σε νέες αγορές δυναμικά μόνο με την βοήθεια της iZi Media.

Διασύνδεση E-shop με το Skroutz.gr

Όπως είπαμε και πιο πάνω, το Skroutz.gr αποτελεί την μεγαλύτερη ηλεκτρονική πλατφόρμα – marketplace με πάνω από 10.000 εγγεγραμμένα καταστήματα.
Ο βασικότερος λόγος για την διασύνδεση του καταστήματος σας με το Skroutz είναι η άμεση αύξηση των κερδών, καθώς πάνω από το 70% των διαδικτυακών αγορών γίνονται μέσα από το Skroutz.

Αυτό σας δίνει την δυνατότητα να “ανοιχτείτε” σε μια ευρύτερη αγορά και να φτάσετε σε κοινό που δεν πιστεύατε ότι μπορεί να ενδιαφερόταν για τις υπηρεσίες ή τα προϊόντα σας.

Στην iZi Media θεωρούμε την διασύνδεση του ηλεκτρονικού σας καταστήματος με το marketplace του Skroutz απαραίτητη και εξαιρετικά κερδοφόρα.

Διασύνδεση E-shop με το BestPrice.gr

Το BestPrice είναι το αντίπαλον δέος του Skroutz. Είναι σχετικά πιο νέο σε ηλικία (σαν πλήρες marketplace) και με λιγότερη μερίδα στην αγορά.

Το BestPrice.gr είναι ένα κορυφαίο brand ηλεκτρονικού εμπορίου και η πρώτη καθιερωμένη κορυφαία μηχανή σύγκρισης τιμών στην Ελλάδα.

Ξεκίνησε το 2001 και έκτοτε δεσμεύεται να βοηθήσει τους καταναλωτές να έχουν πρόσβαση σε Έλληνες εμπόρους, προϊόντα και υπηρεσίες ηλεκτρονικού εμπορίου μέσω μοναδικών εμπειριών χρησιμοποιώντας καινοτόμες πλατφόρμες.

Όπως και με τον Skroutz, έτσι και με το BestPrice.gr, στην iZi Media θεωρούμε την διασύνδεση του ηλεκτρονικού σας καταστήματος αναγκαία.

Διασύνδεση E-shop με το Totos.gr

Ο Totos είναι ένας από τους 3 κορυφαίους ιστότοπους σύγκρισης τιμών στην Ελλάδα. Ξεκίνησε πιλοτικά το 2013 και κατάφερε να μπει στην τριάδα των ιστότοπων σύγκρισης σε διάστημα μόλις 1 έτους και με ήδη 900 καταστήματα.

Ο Totos σχεδιάζει την επέκταση του και σε άλλες Ευρωπαϊκές αγορές τα επόμενα χρόνια, κάτι που σίγουρα θα ανοίξει νέες αγορές και επενδυτικές προσφορές και για εσάς.

Ο Totos είναι συνεργάτης της iZi Media Group. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι κάθε πελάτης μας απολαμβάνει ειδικές προσφορές και εκπτώσεις.

Διασύνδεση E-shop με την Pazaruvaj

Το Pazaruvaj.com είναι η πιο δημοφιλής Βουλγαρική πλατφόρμα για τη σύγκριση τιμών και προϊόντων, η οποία παρέχει έναν αξιόπιστο οδηγό για τις online αγορές, υποστηρίζοντας διαδικτυακά καταστήματα και τους πελάτες τους κατά την πραγματοποίηση αγορών από το 2006.

Ο ιστότοπος προσελκύει πάνω από 2 εκατομμύρια πιθανούς αγοραστές ανά μήνα, οι οποίοι μπορούν να κάνουν μια ενημερωμένη επιλογή από περισσότερα από 400 ηλεκτρονικά καταστήματα και πάνω από 2 εκατομμύρια προσφορές.

Το Pazaruvaj δραστηριοποιείται επίσης στην Ρουμανία ως compari.ro και στην Ουγγαρία ως arukereso.hu. Μέσω της iZi Media Group μπορείτε να κάνετε την σύνδεση και στις 3 χώρες για ακόμα μεγαλύτερες προοπτικές και αγορές.

Διασύνδεση E-shop με την eMag

Η eMag είναι ο ηγέτης της αγοράς στο ηλεκτρονικό εμπόριο στην Ρουμανία, τη Βουλγαρία, την Πολωνία και την Ουγγαρία.

Πάνω από 5.000 άτομα εργάζονται στην eMAG, στο Βουκουρέστι, τη Σόφια, τη Βαρσοβία και τη Βουδαπέστη.

Η iZi Media προτείνει την διασύνδεση του eshop σας με την πλατφόρμα του eMag, καθώς αυτή σας ανοίγει τον δρόμο σε νέες Ευρωπαϊκές αγορές και δεν αφορά μόνο τα καταστήματα της Βουλγαρίας.

Διασύνδεση E-shop με το ShopMania

Το ShopMania είναι ένα σύστημα σύγκρισης τιμών και μια πύλη αγορών που προσφέρει δωρεάν υπηρεσίες για εσάς – τον τελικό χρήστη. Στόχος της ShopMania είναι να προσφέρει υπηρεσίες που σχετίζονται με την παροχή συστηματικής ενημέρωσης ώστε να βρείτε το καταλληλότερο προϊόν για εσάς στη χαμηλότερη τιμή.

Χιλιάδες άνθρωποι σε όλο τον κόσμο επωφελούνται από τις υπηρεσίες της Shopmania κάθε μήνα πριν λάβουν την τελική απόφαση αγοράς. Χρησιμοποιώντας καινοτόμες τεχνολογίες παρουσιάζουν τις καλύτερες διαθέσιμες επιλογές στους τελικούς καταναλωτές.

Διασύνδεση E-shop με το Facebook Shop

H σύνδεση του ηλεκτρονικού σας καταστήματος σας με το Facebook Shop, έχει πολλά πλεονεκτήματα και κανένα μειονέκτημα. Αρχικά, δεν χρειάζεστε πολύ κόπο και ώρα για την διαχείριση του Facebook καταστήματος σας. Επιπλέον, το Facebook έχει περίπου 2 δισεκατομμύρια ενεργούς χρήστες, οπότε φτιάχνοντας το κατάστημά σας εκεί, έχετε περισσότερες πιθανότητες να αυξήσετε την πελατειακή σας βάση.

Αν επιλέξετε την ενσωμάτωση του ηλεκτρονικού σας καταστήματος με το Facebook, τότε σίγουρα θα δείτε αύξηση του traffic, δηλαδή περισσότερη κίνηση στο site, κάτι που σημαίνει και περισσότερες πωλήσεις.

Η iZi Media προτείνει την διασύνδεση του ηλεκτρονικού σας καταστήματος με το Facebook, καθώς είναι ένα από τα δημοφιλέστερα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που σας δίνει πρόσβαση σε μεγάλο αγοραστικό κοινό. Μεγάλο ποσοστό των χρηστών του Facebook αγοράζει απευθείας μέσω της πλατφόρμας και έτσι έχετε μια πιο άμεση λύση.

Διασύνδεση E-shop με το eBay

Το eBay είναι ένας διαδικτυακός ιστότοπος αγορών που είναι πιο γνωστός για τις δημοπρασίες και τις πωλήσεις αγαθών από καταναλωτές σε καταναλωτές.

Είναι επίσης εξαιρετικά δημοφιλές για τους διαδικτυακούς εμπόρους που το χρησιμοποιούν ως ένα επιπλέον κανάλι πωλήσεων.

Το eBay είναι διαθέσιμο σε πολλές διαφορετικές χώρες. Ωστόσο, μπορείτε να αναζητήσετε προϊόντα που είναι διαθέσιμα στην περιοχή σας εισάγοντας τον ταχυδρομικό κώδικα. Εναλλακτικά, μπορείτε να αναζητήσετε προϊόντα που διατίθενται σε εθνικό ή διεθνές επίπεδο.

Στην iZi Media θεωρούμε ότι η είσοδος σας στο eBay σας δίνει την δυνατότητα να πουλήσετε τα αγαθά σας και εκτός Ελλάδος και Ευρωπαϊκής Ένωσης. Πρέπει να προσέξετε το κόστος μεταφορικών για τις χώρες στις οποίες θα στέλνετε τα δέματα σας!

Διασύνδεση E-shop με την Amazon

Η Amazon.com Inc. είναι η μεγαλύτερη εταιρεία-marketplace στον κόσμο από άποψη κύκλου εργασιών από πωλήσεις αγαθών και υπηρεσιών μέσω του Διαδικτύου.

Ήταν από τα πρώτα συστήματα που εφάρμοσαν σύστημα εισηγήσεων μέσω της συνεργατικής συμπεριφοράς των χρηστών του.

Η διασύνδεση του eshop σας με την Amazon θα σας επιτρέψει να πουλήσετε τα αγαθά σας σε ένα τεράστιο καταναλωτικό κοινό και να εκτινάξετε τις πωλήσεις σας καθώς μόνο το amazon.de, Γερμανικό Amazon, έχει πάνω από 800 εκατομμύρια επισκέψεις τον μήνα και το amazon.co.uk, Αγγλικό Amazon, πάνω από 600 εκατομμύρια επισκέψεις τον μήνα.

Στην iZi Media θεωρούμε ότι η Amazon μπορεί να γίνει ένα επικερδές κανάλι πωλήσεων για την επιχείρηση σας. Όπως και με το eBay όμως θα πρέπει να προσέξετε το κόστος μεταφορικών.

Διασύνδεση E-shop με τον Χρυσό Οδηγό – Χρυσή Ευκαιρία

Ο Χρυσός Οδηγός είναι η μακροβιότερη Ελληνική εταιρεία για την προβολή και την εύρεση επαγγελματιών. Δεν είναι καθαυτό marketplace, αλλά η προβολή της επιχείρησης σας στον Χρυσό Οδηγό και την Χρυσή Ευκαιρία θα κάνει το eshop σας γνωστότερο στο αγοραστικό κοινό που επισκέπτεται τον ιστότοπο του xo.gr και του xe.gr.

Ο Χρυσός Οδηγός είναι συνεργάτης της iZi Media Group. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι κάθε πελάτης μας απολαμβάνει ειδικές προσφορές και εκπτώσεις!

Διασύνδεση E-shop με το Public Marketplace

Τα γνωστά σε όλους μας Public δημιούργησαν το Public Marketplace, έναν online προορισμό αγορών μέσα από το site του public.gr!

Προσφέρουν αξιόπιστα καταστήματα με τα οποία συνεργάζονται, έτσι ώστε οι επισκέπτες τους να έχουν ακόμα περισσότερες επιλογές σε ένα από τα μεγαλύτερα και πιο αξιόπιστα e–commerce sites στην Ελλάδα.