Φιλοξενία Ιστοσελίδων

Τι σημαίνει Web Hosting;

Φιλοξενία Ιστοσελίδων

Τι σημαίνει Web Hosting;

$

Shared Hosting

Το Shared Hosting είναι υπηρεσία φιλοξενίας όπου πολλοί ιστότοποι βρίσκονται σε έναν server συνδεδεμένο στο Διαδίκτυο. Είναι η πιο οικονομική επιλογή και επιλέγοντας την μοιράζεστε έναν φυσικό server με έναν ή περισσότερους άλλους ιστότοπους.

$

Virtual Private Servers (VPS)

Ο VPS είναι ένας μικρός εικονικός server και παρέχει περισσότερη ισχύ και έλεγχο από το Shared Hosting (και λιγότερο από τον Dedicated Server).

$

Dedicated Servers

Οι Dedicated Servers είναι η ακριβότερη λύση και αφορά την πλήρη μίσθωση του Server για έναν και μόνο πελάτη.

Φιλοξενία ιστοσελίδων

Η φιλοξενία ιστοσελίδων (αγγλικά: web hosting) είναι μια διαδικτυακή υπηρεσία που επιτρέπει σε ιδιώτες και εταιρείες να διαθέτουν μία ιστοσελίδα που θα είναι συνεχώς αναρτημένη στο Διαδίκτυο, χωρίς να χρειάζεται να επιβαρύνονται με το κόστος του ανάλογου εξοπλισμού (π.χ. εξυπηρετητές – servers και λοιπά μηχανήματα) ή την ανάγκη εξυπηρέτησης μεγάλου αριθμού εξωτερικών συνδέσεων και εύρους σύνδεσης (bandwidth).

Αυτήν λοιπόν την διαδικασία αναλαμβάνουν οι εταιρίες φιλοξενίας ιστοσελίδων (web hosts) που προσφέρουν χώρο στον διακομιστή τους καθώς και μέρος της σύνδεσης τους στο δίκτυο.

Εμείς σαν iZi Media Group προσφέρουμε διαφορετικά πακέτα hosting και υπηρεσίες ανάλογα πάντα με τις ανάγκες του εκάστοτε πελάτη. Προσφέρουμε τα εξής:

 

  • WordPress Hosting
  • Shared Hosting (Managed)
  • Semi Dedicated Server VPS (Managed)
  • Dedicated Server (Managed)
  • Αγορά Domain Name
  • SSL Certificate
  • Dedicated / Real / Static IP

Το Hosting της iZi Media, οποιοδήποτε πακέτο και αν αφορά, είναι σε Full SSD και NVMe SSD και όχι στους παλιάς τεχνολογίας HDD, δίνοντας σας έτσι μεγαλύτερη ταχύτητα, ασφάλεια και ευελιξία. Προσφέρουμε επίσης 99.9% uptime (χρόνο λειτουργίας), κάτι που σημαίνει ότι η ιστοσελίδα σας θα είναι συνέχεια προσβάσιμη από το κοινό σας με απρόσκοπτη λειτουργία και χωρίς να παρουσιάζει προβλήματα.

Shared Hosting

Όπως προείπαμε, το Hosting ή Shared Hosting είναι υπηρεσία στην οποία η ιστοσελίδα σας βρίσκεται αποθηκευμένη με σκοπό την εμφάνισης της στο Ίντερνετ. Είναι συνήθως η οικονομικότερη μορφή φιλοξενίας ιστοσελίδων. Shared Hosting λοιπόν σημαίνει ότι στον ίδιο διακομιστή (server) φιλοξενούνται πολλοί διαφορετικοί ιστότοποι, όπου κάθε χρήστης διαθέτει ένα συγκεκριμένο χώρο αποθήκευσης σε Gigabyte και έναν ορισμένο αριθμό πόρων, μνήμη και ταχύτητα CPU.

Είναι η φτηνότερη λύση και σαν iZi Media το προτείνουμε σε bloggers, χομπίστες, απλές ιστοσελίδες και μικρά ηλεκτρονικά καταστήματα με μικρή σχετικά κίνηση (traffic).

WordPress Hosting

Το WordPress Hosting είναι είδος φιλοξενίας ιστοσελίδων που έχει προρυθμιστεί ώστε να φιλοξενεί έναν ιστότοπο που έχει δημιουργηθεί αποτελεσματικά μέσω της πλατφόρμας του WordPress.

Δεν υπάρχει ορισμός για το “WordPress Hosting”, οπότε ο ακριβής τύπος φιλοξενίας θα διαφέρει ανάλογα με τον server και την εταιρεία παροχής. Το WordPress Hosting χρησιμοποιείται συνήθως για τον κανόνα του “3S”, simplify, secure, speed up, δηλαδή απλό, ασφαλές και γρήγορο, μιλώντας πάντα για την απλότητα, την ασφάλεια και την ταχύτητα απόκρισης που προσφέρει το WordPress Hosting σε σύγκριση με την απλή εγκατάσταση του WordPress σε έναν τυπικό Linux server.

Ως iZi Media, δεν το προτείνουμε, καθώς το κόστος είναι σχεδόν ίδιο με το Shared Hosting και δεν υπάρχει η δυνατότητα χρήσης κάποιας άλλης πλατφόρμας ή CMS.

Virtual Private Servers (VPS)

Το VPS (Virtual Private Server) ή αλλιώς VDS (Virtual Dedicated Server) είναι ένα τμήμα ενός Dedicated Server με τα ίδια χαρακτηριστικά του Dedicated, αλλά με το δικό του Λειτουργικό Σύστημα (OS), εφαρμογές, πόρους και διαμορφώσεις. Κάθε server μπορεί να έχει πολλούς λογαριασμούς VPS σε αυτόν. Για παράδειγμα αν ο Dedicated Server διαθέτει 128 GB RAM τότε μπορεί να χωριστεί σε 3 VPS με τον 1 να έχει 64 GB RAM και τους άλλους 2 με 32 GB RAM έκαστος.

Συνηθέστερη χρήση του VPS είναι σε ιστοσελίδες παρουσίασης και ηλεκτρονικά καταστήματα με μεγάλη κίνηση που θέλουν να προσφέρουν όσο το δυνατόν καλύτερη εμπειρία χρήσης στον πελάτη με χαμηλό κόστος.

Στην iZi Media προτείνουμε την χρήση του VPS έναντι του Shared Hosting διότι υπάρχει ένας μόνο λογαριασμός πελάτη και δεν μοιράζεται με άλλους, έχει σχεδόν όλα τα προτερήματα του Dedicated χωρίς όμως να αγγίζει τα κόστη του Dedicated Server.

Dedicated Servers

Με τον όρο Dedicated Server αναφερόμαστε στη μίσθωση και την αποκλειστική χρήση ενός υπολογιστή που περιλαμβάνει τον web server, σχετικό λογισμικό και σύνδεση στο Internet που στεγάζεται στις εγκαταστάσεις του Web Hosting.

Ο Dedicated Server είναι απαραίτητος για μια ιστοσελίδα (ή σύνολο ιστοσελίδων της εταιρείας) που μπορεί να αναπτύξει σημαντικό όγκο επισκεψιμότητας. Ένας Dedicated Server μπορεί για παράδειγμα να χειρίζεται έως και 35 εκατομμύρια επισκέψεις την ημέρα.

Ο server μπορεί να ρυθμιστεί και να λειτουργήσει εξ αποστάσεως από την εταιρεία ή τον πελάτη.

Η iZi Media Group προτείνει την λύση Dedicated Server σε ιστοσελίδες με επισκεψιμότητα άνω των 20.000 χρηστών ανά ημέρα. Έτσι θα είστε σίγουροι ότι η ιστοσελίδα σας θα μπορεί να καλύψει ολόκληρο τον όγκο χρηστών χωρίς κανένα πρόβλημα και καθυστέρηση.

Αγορά Domain Name

Το Domain Name είναι μια πιο φιλική για τον άνθρωπο γραφή (ψευδώνυμο) μιας IP διεύθυνσης, ενός αριθμού δηλαδή της μορφής “192.168.0.255” που οδηγεί σε μία συγκεκριμένη θέση ή ιστοσελίδα του διαδικτύου. Κάθε ιστοσελίδα ή διαδικτυακή οντότητα, είναι προσπελάσιμη μέσω της IP διεύθυνσης και συνήθως την επισκέπτεται κάποιος με το domain name που της αντιστοιχεί.

Η αντιστοίχιση domain name σε IP διεύθυνση, γίνεται μέσω του δικτύου ονοματοδοσίας DNS (Domain Name Service). Μια διαδικτυακή υπηρεσία η οποία υποδεικνύει σε ποια IP διεύθυνση αντιστοιχεί το κάθε domain name.

Μέσω της iZi Media μπορείτε να αγοράσετε – κατοχυρώσετε domain name που λήγουν σε .gr και ανήκουν στην Ελλάδα, .bg και ανήκουν στην Βουλγαρία και .com.cy για την Κύπρο.

Μπορείτε επίσης να κατοχυρώσετε όλα τα παγκόσμια (Global Domain Name) όπως .com, .eu, .shop. κ.τ.λ.

Κάθε κατάληξη έχει και τον δικό της σκοπό και κοινό. Είμαστε εδώ για να δώσουμε λύσεις, να σας συμβουλέψουμε αλλά και να σας προσφέρουμε εκπτώσεις και προνομιακές τιμές!

Dedicated IP

Η Dedicated ή αλλιώς αποκλειστική IP διεύθυνση, είναι μια μοναδική IP που εκχωρείται σε έναν χρήστη για αποκλειστική χρήση. Συνήθως πολλά διαφορετικά domains (δηλαδή ιστοσελίδες) χρησιμοποιούν μία κοινή shared IP του server. Οι κύριοι λόγοι που μία dedicated IP είναι απαραίτητη συνήθως περιορίζονται σε αυστηρά τεχνική ορολογία και δεν μπορούμε να την αναλύσουμε απλά.

Ο βασικότερος σκοπός της αποκλειστικής IP είναι να δώσει στο λογαριασμό hosting και στο site σου μια μοναδική IP που δε μοιράζεται σε κανένα ακόμα λογαριασμό στον ίδιο server. Έτσι, αν χρειάζεσαι άμεση πρόσβαση, ακόμα κι όταν οι DNS εγγραφές σου επισκευάζονται ή αν σχεδιάζεις να προσθέσεις κάποιο 3rd party πιστοποιητικό SSL, η αποκλειστική IP είναι η πιο κατάλληλη λύση.

Στην iZi Media προτείνουμε την χρήση της Dedicated IP σε όλες τις ιστοσελίδες καθώς προσφέρει, καλύτερα αποτελέσματα στο SEO, δεν υπάρχει το ρίσκο της ”τιμωρίας” αν κάποιος που μοιράζεστε τον ίδιο server στέλνει spam, αυξάνει την επιτυχία σε διαφημιστικές καμπάνιες, προσφέρει μεγαλύτερη σταθερότητα και εγγυημένη πρόσβαση στην ιστοσελίδα σας και συμβάλει στην ταυτότητα (branding) της επιχείρησης σας