Ηλεκτρονικό Κατάστημα

Τι σημαίνει E-shop;

Ηλεκτρονικό Κατάστημα

Τι σημαίνει E-shop;

$

Κατασκευή OpenCart E-shop

Κατασκευή πολυγλωσσικού ηλεκτρονικού καταστήματος με χρήση της πλατφόρμας OpenCart.

$

Κατασκευή WooCommerce E-shop

Κατασκευή πολυγλωσσικού ηλεκτρονικού καταστήματος με χρήση της πλατφόρμας WordPress & WooCommerce.

$

Κατασκευή Custom E-shop

Κατασκευή πολυγλωσσικού ηλεκτρονικού καταστήματος με την χρήση Full Custom Κώδικα.

Κατασκευή ηλεκτρονικών καταστημάτων

Τι είναι το e-shop; Το e-shop (ηλεκτρονικό κατάστημα) περιλαμβάνει όλη τη διαδικασία του ηλεκτρονικού εμπορίου και αφορά τη λιανική ή χονδρική πώληση φυσικών και ψηφιακών προϊόντων και υπηρεσιών στο διαδίκτυο. Το e-shop λοιπόν φτάνει παντού, αφού έχουν πρόσβαση σε αυτό όλοι όσοι έχουν πρόσβαση στο Ίντερνετ.

Σε αντίθεση με ένα κατάστημα που απευθύνεται μόνο σε μια συγκεκριμένη γειτονιά ή περιοχή, το e-shop απευθύνεται σε όλους.

Το ηλεκτρονικό κατάστημα είναι ένα εργαλείο που απογειώνει τις πωλήσεις μια εταιρείας εύκολα και αποτελεσματικά. Πλέον στο 2021 και λόγω της όλης κατάστασης που διαδραματίζεται, όλο και περισσότερες επιχειρήσεις περνάνε στον κόσμο του Ίντερνετ.

Ενώ μέχρι πρόσφατα ηλεκτρονικά καταστήματα υπήρχαν μόνο για ρούχα ή ηλεκτρονικές συσκευές, πλέον υπάρχουν ηλεκτρονικά φαρμακεία, βιβλιοπωλεία, κοσμήματα, supermarket, ακόμα και καταστήματα με βρεφικά και πάνες.

Στην iZi Media γνωρίζουμε καλύτερα από τον καθένα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι έμποροι του σήμερα με τα κλειστά καταστήματα και τις κλειστές επιχειρήσεις, τους μειωμένους τζίρους, την άθλια οικονομική κατάσταση και το αβέβαιο μέλλον που επικρατεί.

 

Η καλύτερη λύση λοιπόν είναι όχι να έχεις το κατάστημα σου κλειστό αλλά να το έχεις ανοιχτό και προσβάσιμο σε όλο τον κόσμο.

 

Η iZi Media και όλοι οι συνεργάτες στην iZi Media Group είμαστε εδώ για να δημιουργήσουμε το eshop που πάντα ονειρευόσουν και ήθελες, στις χαμηλότερες τιμές της αγοράς και με πλήρη υποστήριξη.

 

Η εμπειρία μας, τα άπειρα πρότζεκτ που έχουμε φέρει εις πέρας αλλά και το φιλότιμο και οι σχέσεις αδελφοσύνης που έχουμε με τους πελάτες μας, είναι εγγύηση επιτυχίας.

OpenCart

Το OpenCart είναι ίσως η πιο διαδεδομένη πλατφόρμα διαχείρισης περιεχομένου αποκλειστικά για λύσεις e-commerce. Είναι ένα CMS που προσφέρει εξαιρετικά χαρακτηριστικά, όπως ασφάλεια, άριστες επιδόσεις, είναι Google – SEO Friendly και διαθέτει τεράστια βιβλιοθήκη πρόσθετων (plugin – extension – module) μέσω των οποίων μπορούμε να κάνουμε διάφορα πράγματα.

Ένα από τα μεγαλύτερα προτερήματα του είναι το ότι το OpenCart είναι Open Source, ο πυρήνας του κώδικα του δηλαδή είναι δωρεάν και αυτό σημαίνει ότι υπάρχει μεγάλη κοινότητα που συνδράμει στην εύρεση λαθών, σφαλμάτων αλλά και στην δημιουργία νέων πρόσθετων.

Μερικά από τα προτερήματα του είναι ότι είναι εξαιρετικά ελαφρύ σαν πλατφόρμα, μπορεί να δεχτεί απεριόριστα προϊόντα και κατηγορίες, έχει εύκολη διαχείριση προϊόντων και κατηγοριών, δεν υπάρχει όριο στις παραγγελίες και στην βάση δεδομένων των πελατών, και μπορεί να δεχτεί πολλαπλούς τρόπους υπολογισμού μεταφορικών, ανάλογα την χώρα, την περιοχή κ.τ.λ. αλλά και πολλαπλούς τρόπους πληρωμής.

Στην iZi Media θεωρούμε το OpenCart την τέλεια λύση για τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις που θέλουν ένα εύκολο σύστημα διαχείρισης με πάνω από 2 γλώσσες. Το OpenCart είναι εύκολο και λειτουργεί “out of the box”, δηλαδή εύκολα, γρήγορα και χωρίς πολλές παρεμβολές.

WordPress – WooCommerce

Το WooCommerce είναι ένα λογισμικό ανοιχτού κώδικα, OS – Open Source, και πρόκειται για μια ολοκληρωμένη λύση διαχείρισης πωλήσεων. Απευθύνεται σε όλες τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σήμερα στο διαδίκτυο και το ηλεκτρονικό εμπόριο.

Γενικότερα το WooCommerce είναι ένα πρόσθετο του WordPress με το οποίο έχουμε την δυνατότητα να δημιουργήσουμε και να διαχειριστούμε ένα ηλεκτρονικό κατάστημα χωρίς να απαιτείται να γράψουμε κώδικα. Αυτός είναι και ο λόγος που το αναφέρουμε ως “WordPress – WooCommerce” και όχι σκέτο “WooCommerce”.

Δημιουργήθηκε το 2011 από την WooThemes, και μέχρι σήμερα χρησιμοποιείται από το 38% των ηλεκτρονικών καταστημάτων παγκοσμίως.

Το WooCommerce μοιράζεται πολλά κοινά με το OpenCart. Είναι και τα δύο Open Source, απευθύνονται και τα δύο κυρίως σε μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, είναι εύκολα στην διαχείριση τους, την προσθήκη προϊόντων, των μεθόδων πληρωμής, έχουν και τα δύο μια απίστευτα μεγάλη κοινότητα που τα υποστηρίζει, αναβαθμίζει και ενημερώνει τακτικά, τεράστια marketplace για να αγοράσει κανείς τα plugin – extension που χρειάζεται αλλά έχουν μια μεγάλη διαφορά.

Η εμπειρία μας έχει δείξει ότι σε ακριβώς ίδια πακέτα Hosting/VPS κ.τ.λ. το OpenCart τα πάει καλύτερα σε πάνω από 300 προϊόντα και πάνω από 2 γλώσσες. Ένα ακόμα σημαντικό κομμάτι που θα πρέπει να προσέξουμε είναι ότι γενικά το WooCommerce σε πολύγλωσσο δημιουργεί επιπλέον προϊόν ενώ στο OpenCart το ίδιο προϊόν μπορεί να είναι σε 2-3 ή και περισσότερες γλώσσες. Αυτό είναι σημαντικό, διότι σε κάποιο e-shop των 200 προϊόντων και 3 γλωσσών στο OpenCart έχουμε 200 προϊόντα ενώ στο WooCommerce 200 * 3 γλώσσες = 600 προϊόντα.

Στην iZi Media θεωρούμε ότι το WοoCommerce είναι το απόλυτο εργαλείο για την δημιουργία e-shop για μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις που δεν θέλουν πολλές γλώσσες ή δεν θα έχουν έναν τεράστιο αριθμό προϊόντων για πώληση ή έχουν ήδη μια ιστοσελίδα παρουσίασης στημένη σε WordPress και θέλουν να την εκμεταλλευτούν στο έπακρο και να πουλήσουν τα προϊόντα τους χωρίς πολύ κόπο και έξοδα.

Magento

Το Magento είναι μια πλατφόρμα κατασκευής e-shop που εμπιστεύονται οι μεγαλύτερες εταιρείες στον κόσμο για να κατασκευάσουν τα ηλεκτρονικά τους καταστήματα (eshops). Μερικές από τις μεγαλύτερες εταιρείες όπως η Hellyhansen, Sigmabeauty, Ford, Monin, LiverpoolFC, LandRover, Nespresso, Bjornborg, Jaguar, Olympus και άλλες έχουν εμπιστευτεί το Magento για την δημιουργία του ηλεκτρονικού τους καταστήματος.

Η πλατφόρμα του Magento παρέχει επεκτασιμότητα, ευελιξία και δυνατότητα για επιχειρηματική ανάπτυξη. Μέσω του Magento έχετε την ευελιξία, την ευκολία και τον πλήρη έλεγχο της παρουσίασης, του περιεχομένου και της λειτουργικότητας του eshop σας.

Το Magento σε σχέση με το OpenCart και το WordPress – WooCommerce δεν απευθύνεται σε μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις. Όπως είδαμε και παραπάνω, χρήστες του Magento αποτελούν μερικές από τις εταιρείες-κολοσσούς στην αγορά.

Το Magento σε σύγκριση με τα OpenCart και το WordPress – WooCommerce απευθύνεται κυρίως σε πιο “marketing oriented businesses”, προσφέρει σύνδεση με υπηρεσίες ERP, One-Step Checkout & Guest Checkout, σύνδεση με δίκτυα affiliate, σύνδεση με υπηρεσίες αποστολής SMS, σύνδεση με όλες σχεδόν τις Ευρωπαϊκές τράπεζες και διάφορες άλλες υπηρεσίες.

Ένα σημείο που χρήζει ιδιαίτερης προσοχής είναι το κόστος συντήρησης και αγοράς των πρόσθετων του Magneto. Το κόστος συντήρησης και αγοράς των πρόσθετων του Magento δεν μπορεί καν να συγκριθεί με το κόστος ενός plugin-extension του OpenCart ή του WordPress – WooCommerce. Για κάτι που στο OpenCart ή στο WordPress – WooCommerce θα χρειαζόταν να επενδύσουμε μερικές δεκάδες ευρώ στο Magento θα χρειαστεί μερικές εκατοντάδες ή και χιλιάδες ευρώ.

Για το λόγο αυτό, στην iZi Media προτείνουμε την λύση του Magento σε επιχειρήσεις βεληνεκούς όπως των προαναφερθέντων ή σε εταιρείες που έχουν άμεση ανάγκη τα πολύπλοκα συστήματα – plugin, extension του Magento.

PrestaShop

Το PrestaShop είναι μια πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου ανοιχτού κώδικα. Το λογισμικό δημοσιεύεται με την “Άδεια Ανοικτού Λογισμικού” (Open Software License – OSL). Είναι γραμμένο στη γλώσσα προγραμματισμού PHP με υποστήριξη για το σύστημα διαχείρισης βάσεων δεδομένων MySQL.

Το PrestaShop χρησιμοποιείται επί του παρόντος σε πάνω από 300.000 καταστήματα παγκοσμίως και διατίθεται σε 60 διαφορετικές γλώσσες.

Το PrestaShop έχει περισσότερα κοινά με το Magento παρά με το OpenCart – WordPress – WooCommerce.

Απευθύνεται κυρίως και αυτό σε μεγαλύτερες επιχειρήσεις και ο χρήστης του PrestaShop θα αντιμετωπίσει τις ίδιες δυσκολίες όπως και με το Magento. Για κάτι που σε OpenCart – WordPress – WooCommerce θα γινόταν εύκολα, γρήγορα και οικονομικά, εδώ θα γίνει εύκολα, γρήγορα αλλά όχι οικονομικά

Στην iZi Media Group γενικότερα δεν θα μπορούσαμε να πούμε ότι προτείνουμε την λύση του PrestaShop ως CMS. Έχει παρόμοια κόστη με το Magento χωρίς να μπορεί να συγκριθεί στο 100% μαζί του. Με λίγα λόγια είναι ένα 70% Magento αλλά με 90% το κόστος συντήρησης του Magento. Καλύτερα λοιπόν Magento ή Custom εάν κάποιος επιθυμεί!

Custom CMS

Με τον όρο “custom” εννοούμε ότι ο Web Developer, ο προγραμματιστής δηλαδή, έχει γράψει μόνος του τον κώδικα του ηλεκτρονικού καταστήματος που έχει ζητηθεί από τον πελάτη ανάλογα πάντα με τις απαιτήσεις του.

Το αποτέλεσμα είναι ένα εξ ολοκλήρου δικό του προϊόν, που είναι μοναδικό, αφού συνήθως όλος ο κώδικας γράφεται από την αρχή. Αυτό φυσικά έχει τα δικά του πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα.

Μερικά από τα πλεονεκτήματα είναι ότι η ταχύτητα φόρτωσης της ιστοσελίδας θα είναι αρκετά υψηλή, εφόσον ο κώδικας που έχει γραφτεί είναι σωστός και δεν περιέχει τίποτα επιπρόσθετο των λειτουργιών που έχουν επιλεγεί. Η εμφάνιση και οι λειτουργίες που θα βρείτε στο custom e-shop δεν θα υπάρχουν σε άλλες ιστοσελίδες ή αν υπάρχουν θα είναι πολύ λίγες. Η παραμετροποίηση γίνεται στα μέτρα του πελάτη και η εμφάνιση αλλά και η λειτουργία κατά την εισαγωγή των προϊόντων, το μενού διαχείρισης και γενικότερα όλο το Back-End αλλά και το Front-End είναι ακριβώς όπως έχουν ζητηθεί.

Όλα αυτά όμως έχουν και τρομερά μειονεκτήματα όπως το υπερβολικά μεγάλο κόστος κατασκευής.

Μερικά από αυτά είναι η πλήρη εξάρτηση της εταιρείας από τον προγραμματιστή που δημιούργησε το custom site, έτσι σε περίπτωση που η εταιρεία θελήσει να αναλάβει κάποιος άλλος την διαχείριση του e-shop της θα κουραστεί υπερβολικά για να βρει αντικαταστάτη. Τέλος, υπάρχει και η δυσκολία στην προσθήκη καινούργιων λειτουργιών, όπως κάποια νέα μέθοδος πληρωμής, νέος τρόπος παράδοσης κ.τ.λ.

Στην iZi Media προτείνουμε την λύση του Custom e-shop μόνο σε εταιρείες ή επιχειρήσεις με μεγάλο οικονομικό σχεδιασμό, μεγάλα πρότζεκτ, όπως υπερβολικά εξειδικευμένες λύσεις, σύνδεση με πολλές αποθήκες, συστήματα ERP, πολλές χώρες και γλώσσες και άλλες συγκεκριμένες προϋποθέσεις!